Så här är det när man har småbarn

Fredag 22 februari

Nu har lillkillen dragit på sig någon skum magsjuka. Livet som småbarnsförälder är jobbigt ibland. Mina barn är sjuka väldigt ofta. Sebastian har brabbats mycket bara de senaste månaderna. I december hade han 4 öroninflammationer. I måndags fick båda barnen det nya DYRA vaccinet. Vaccinet heter pneumokock och skyddar bla mot en bakterie som kan ge öroninflammation. Varje spruta kostar 850 kr och vi ska ta 3 st totalt. Har man barn som är födda efter den 1 juli 2007 får man den gratis. Fusk!

I går natt kräktes Sebastian ner hela sin resesäng. Han somnade efter mycket skrik och gråt mellan oss. Han vaknade och fick två skedar gröt och kräktes upp det på en gång. Sedan gick hela dagen utan en spya. Han fick lite päronpuré på dagen och lite mat på kvällen. Allt fick stanna kvar i magen. Nu i natt spydde han igen! Hela mitt täcke och hår fick sig en dusch. Vi trodde att han var bra eftersom han inte hade kräkts på så lång tid. Vid frukost fick han några små små skedar gröt som kom upp efter några minuter. Suck! Vi ska på bröllop imorgon men det blir nog så att Jante är hemma med Sebastian.

Nu har byggkillarna i alla fall börjat måla, vi var där igår kväll och valde färg. Vi hade tagit två vita färger men den ena blev mer blå och den andra mer grön. Vi valde efter mycket velande den gröna färgen. Idag fick jag åka själv med killarna till blå huset. Jag var tvungen att köpa de sista färgburkarna så de kan bli klara. Jag beställde även olika wallies till killarna. Sebastian somnade på vägen hem och sov någon timme till när vi hade kommit hem. Alexander och jag fick lite egen tid i soffan framför teven. Nu längtar jag tills min syster kommer hem, hon ska vara tärna på bröllopet imorgon. Det var ganska länge sedan vi sågs.

3 Responses to “Så här är det när man har småbarn”

 1. Annica Says:

  Det är jättejobbigt med sjuka barn. För hela familjen. Lite sömn och gnälliga barn. Sen klättrar man på väggarna av att bara vara hemma.

  Simons barnläkare säger att runt 3 års ålder så vänder det. Då blir immunförsvaret bättre. Det är en klen tröst nu. Jag vet.

  Min Joakim var aldrig på dagis en hel månad som liten. Nu är det sällan han blir sjuk. Det blir bättre.

  Skickar massa dunderhonung till er! Kramar Annica

 2. S@ra Says:

  Är nu ensam hemma med Lillebror en vecka eftersom Knorpen har åkt till landet med sin mormor där han ska vara hela veckan med sysslingarna Wendela och Sofia. Maken är i Malmö, kommer hem ikväll och åker till Thailand i 16 dagar på söndag.

  Kom gärna in till stan på onsdag och titta på Slottssprinten! Vattenfall har tält och bjuder på roliga aktiviteter. Alla som är med och tävlar i “Finn Fem Fel” får en reflex eller en handvärmare. Antagligen kommer jag vara där. Vore kul att ses!

 3. S@ra Says:

  Tävlingarna pågår på dagen (tidigare år har det varit på kvällstid med finaler 20-tiden, men i år tror man att det ska bli folk ändå eftersom det är på sportlovet – jag håller inte med och tror det är en felsatsning) med final från 15:20.

  Skidtävlingen går runt kungliga slottet och Vattenfall har sitt sponsortält med aktiviteter för publiken precis nedanför Slottsbacken ner mot vattnet.

  Jag kommer inte ha Lillebror med mig. Hoppas jag, för nu fick jag just SMS från barnvakten att hon har feber.