Plastdoktor

Torsdag 3 april

Var till S:t Görans sjukhus idag, tog tunnelbanan till Stadshagen. Jag låg inne på S:t Görans sjukhus när jag var 6 år. Hade problem med ryggen redan då. När jag kommer av tåget känner jag igen mig på en gång, fast det var 21 år sedan jag var där. Antar att mamma och jag åkte kommunalt dit ett antar gånger. Jag fick träffa en trevlig läkare som mätte mina bröst, han använde skålar för att mäta volymen. Jag kommer inte få någon operation innan jag gått ner 11 kilo till. Har gått ner 10 kilo men nu måste jag kämpa ännu mer. Känns ändå bra att ha något att se fram emot. Han lovade att operera mig om jag kom ner till rätt vikt. Min förhoppning är att klara av de resterande 11 kilona det här året.

Var även till kunskapsparken idag, för att träffa en studievägledare. Han var tyvärr inte alls så bra. Tyckte inte han kunde så mycket om utbildningar. Nu sökte jag inte sjuksköterska utan undersköterska och förskolelärare. Jag har ju inte matte b och naturkunskap b som krävs för att söka till sjuksköterska. Betygen måste även vara ganska höga, jag tror inte jag skulle komma in. Undersköterska är bara 3 terminer och då har jag lättare att söka vidare sen om jag känner att det rätt för mig. Det här känns i alla fall bra. När man pluggar till undersköterska kan man välja 3 olika inriktningar. Om jag skulle välja idag skulle det bli sjukvård. Det finns även psykiatri och utvecklingsstörning. I juni får jag reda på om jag kommit in eller inte.

4 Responses to “Plastdoktor”

  1. Annica Says:

    Vad duktig du är som gått ner så mycket!

    Trist att han var inte var bra. Jag är undersköterska i botten. Har även läst ett år till ssk innan jag hoppade av.

    Du kan skriva högskoleprovet för att öka dina chanser att komma in. När jag läste var det flera som hoppade av i början. Det var många som hade reservplats som ändå kom in. Men det bra att du provar dig fram. Vården är ju ett jättestort område. Kram

  2. Jenny Says:

    Annica- har du jobbat som undersköterska? Vad jobbade du i så fall med? Var du på sjukhus? Trevlig helg!

  3. Kati Says:

    Kul att du kanske ska börja plugga. Det kommer att gå bra, du kommer att se att det inte alls är så svårt som man intalar sig att det är. Det är alltid lite ängsligt när man ska ta sig an något nytt. Tänk positivt, sjuksköterskor är det ju brist på, så jobb får du garanterat efter avslutad utbildning.

  4. Annica Says:

    Jag läste till uska på gymnasiet och har provat det mesta inom vården. Mest äldreomsorg och psykiatri. Sjukhuset passade inte mig som gärna vill lära känna dom jag hjälper. Men å andra sidan är det där det händer saker om det är det man gillar. Mycket provtagningar och undersökningar. Jag antar att ni får prova olika områden under utbildningen?