Cirkus

Söndag 24 maj
I gÄr var jag, Alexander och mamma pÄ cirkus Maximu. Första gÄngen Alelxander var pÄ cirkus och första gÄngen pÄ flera Är för mig och mamma. Alexander trodde det var ett slott, han tyckte det var sÄ högt och att det sÄg ut som ett prinsesstorn. Jag fÄr en liten klump i magen nÀr elefanterna kommer in. Det kÀnns inte som om de har det sÄ bra, det Àr ju kanske inte den bÀsta miljön för dom. LÀra sig massa saker och gÄ runt pÄ en pytteliten scen. Jag hade en plan hur jag skulle fly om elefanterna skulle bli tokiga.

SĂ„ hĂ€r stĂ„r det pĂ„ internet nĂ€r man söker pĂ„ elefant och cirkus: “SĂ„ sent som 1994 drevs en elefant till vansinne i den danska cirkus Benneweis. I det frihetliga utbrottet trampades domtören ned, en Ă€ldre man ur publiken blev upplyft med snabeln och bortslĂ€ngd, varefter elefanten desperat gav sig ut pĂ„ stan för att söka sin frihet, endast bemött av polisernas kulor”


Alexander fick en lampa som blinkade.

De största kossorna jag sett. Har nog aldrig sett kossor pÄ cirkus förut.

Fyra killar frÄn Kina hoppade i rep och flög runt pinnen de stÄr pÄ.

Tre stora elefanter springer runt, varav en bajsade sÄ det luktade skit i hela tÀltet.

DÀr vi hade parkerat hade de Àven parkerat en hel drös med kameler och
dromedarer.

One Response to “Cirkus”

  1. Maja Says:

    Kul med cirkus, men tyvĂ€rr Ă€r det nog inte sĂ„ kul för elefanterna. Jag hörde hĂ€rrom dagen att elefanter rymmer och försöker ta sjĂ€lvmord pĂ„ motorvĂ€gen och att dom fick lyfta bort den med lyftkran… Vet inte om det Ă€r sant…