Blöjbarnen

Söndag 11 juli

Mina två minsta barn har blöja, Sebastian är över tre år och han borde verkligen kunna gå på toa. Han säger ibland att nu kissar jag i blöjan. För någon vecka sedan bajsade han på toan och kissade på pottan. Nu har han gått naken hemma länge men det kommer alltid på golvet. Många säger att får de bara gå utan blöja så blir de torra fort. Det har inte funkat för Sebastian. Det var så enkelt med Alexander, han bara slutade när han var 2 år och 10 månader. Efter det har han varit torr både natt och dag och bara kissat på sig 3 gånger.

Två av mina sötnosar!

3 Responses to “Blöjbarnen”

  1. Annica Says:

    Det kommer säkert snart när han är redo. Men visst är det skönt när de är torra.

    Alice var torr redan förra sommaren. Jag tror tjejer är tidigare än killar.

    Simon ville länge bajsa i blöja. Tillslut mutade Magnus honom med en överraskningen (bandymål och klubbor) om han bajsade på toaletten istället. Det funkade;)

    Jag har tappat bort mitt lösenord. Kan du maila det till mig igen tack!

  2. S@ra Says:

    Åh, vilken fin bild! Man verkligen ser hur liten Cornelia (verkligen fint namn!) är jämfört med storebror. Nästan lika lång som kortsidan på ett örngott. Snuttis!

  3. S@ra Says:

    Det där med blöja verkar verkligen vara ett alltmer utbrett problem allt högre upp i åldrarna. Har kompisar vars barn fyller 5 i september (kille) och ett annat som fyller 5 i oktober (tjej) och båda har fortfarande blöja på nätterna. Varje natt.

    Kanske beror problemet på torrare blöjor med bättre uppsugningsförmåga. Kanske är det bekväma föräldrar som inte ids gå upp på nätterna och kissa barnen eller tjata om att inte dricka på kvällarna. Eller så är det att man pratar mer om barnens kissande mer än förr. Men framför allt så tror jag att problemet är väldigt utbrett, fast de flesta föräldrar “skäms” och säger inget till andra om det. Så är det med båda föräldraparen till barnen ovan jag nämnde.

    Mattias slutade med blöja på dagtid vid 2½ år (tror jag det var). Och natt bara något halvår senare, strax före han fyllde 3 år.

    Agaton blev “bajstorr” redan när han var 2 och slutade med blöja dagtid när han var 2½. Dock hände det en hel del olyckor på dagis när de var ute och han hade overallen på, så riktigt torr var han inte förrän vid 3 år. Sen fick han återfall och kissade medvetet på golvet när han var 3½ och fick syskon, men det var nog snarare tecken på svartsjuka än något annat. Frustrerande var det i alla fall för oss föräldrar. Oj, så arg jag var. Men han vart inte torr på nätterna förrän låååångt senare pga att han sover så hårt. Vi fick nässpray på recept, men det hjälpte inte. Så då fick vi “kisslarm” av husläkaren och det funkade perfekt. Inom 1 vecka började han vakna när han behövde kissa på natten och efter ett par månader minskade produktionen av urin på natten (så som det ska vara) och han behövde inte gå upp på nätterna alls längre.