Varm höstdag

Måndag 1 oktober
Det är första oktober och det är soligt och skönt ute. Alexander är ledig från dagis måndagar och tisdagar så vi var på öppnis och sjöng på morgonen. Han måste verkligen akriveras annars klättrar han överallt hemma. I Sollentuna är det så att barn som är under 3 år och har småsyskon får gå 22,5 timmar på dagis i veckan om de är hemma alla lov. Annars får de bara gå 15 timmar i veckan. Barn som är över 3 år och har småsyskon får gå 25 timmar och behöver inte vara hemma på loven. Jag har valt att ha Alexander 22,5 timmar i veckan, då är han där tre dagar i veckan mellan 07.30-15.00. Skönt att jag inte lämnar utan bara hämtar honom.
När vi går till öppnis tjatar Alexander om dagis, han vill verkligen vara där. Jag tycker man borde få välja själv hur många timmar barnen ska vara på dagis. Han skulle må jättebra av att gå alla dagar och slippa vara med mig och lillebror. Om jag fick välja skulle jag ha honom hemma en dag i veckan.

På väg hem från öppnis finns en jättefin lekpark som de bygger om. Alexander
måste stanna och titta på grävmaskinnen.


Självklart måste han kasta stenar

Ojj vad han kastar långt!

Om han inte får dra vagnen blir han jättearg, så jag låter honom dra en bit.
Hejdå mamma 🙂

2 Responses to “Varm höstdag”

  1. Annica Says:

    Fast det låter rätt bra ändå tycker jag. När Simon föddes fick Joakim vara på dagis tre timmar varje dag, mellan 9-12 och inga lov. En redan fastställd tid. Joakim var sex år då och hade behov av kompisar.

    Nu när Alice föddes valde vi att inte skola in Simom på dagis. Det blir bara stressigt att passa tider för så få timmar.

  2. Maja Says:

    Det ser ut som att han tar i för kung och fosterland när han drar vagnen : )