Utan blöja

Tisdag 27 maj

Sonen springer runt i lägenheten utan blöja. Jag tycker han är stor nu och borde klara av att kissa på toan. Han kommer till och med upp på toan själv. Vi har en babybjörn sittring som han sätter på toan. Jag var 2 år och 2 månader när jag var helt torr. Vet inte varför många barn blir torra så sent idag, jag tror det kan bero på alla supertorra blöjor. Vi kanske är mer stressade idag än vad mammor och pappor var på 70 och 80 talet. Nu ska i alla fall jag börja ta av honom blöjan hemma så får vi se hur det går. Både min kusin och barnens kusin var över 3 år när de blev torra, jag hoppas Alexander kan bli torr nu i sommar innan han fyller 3.

Han gillar sina kallingar 🙂

3 Responses to “Utan blöja”

  1. Caroline Says:

    Hoppas det går bra med toa-övningen! kämpa på bara! =)

  2. Annica Says:

    Jag tror också det beror på dagens blöjor. Såg att det finns superdyra wetpants att köpa. Känns lite onödigt kanske.

    Simon kissar aldrig i blöja och sov utan i natt. Däremot vill han fortfarande bajsa i blöja.

    Ps. Varför har du både ordverifiering och godkänning? Jag har fel på mina ögon tror jag. Skriver alltid fel bokstäver;-) Ds.

  3. S@ra Says:

    Lillebror har sedan ett par månader framfört önskemål om att ha ‘songer (kalsonger) på sig. I början gick det så där. Klarade av att gå på toa en hel dag, men framåt kvällen när koncentrationen inte längre är så hög så funkade det inte. Dessutom vägrade han göra det med någon annan än mig. Jag gav upp. Orkar inte med alla pölar och fläckar på mattor och möbler. Men den senaste veckan har det gått riktigt bra. Han går och kissar fastän han har blöja.

    Tror att dagens föräldrar – i likhet med mig – inte orkar med det extra jobb det innebär att “potträna” och låta barnet gå utan blöja och misslyckas under 2 veckors tid (som experterna säger att det tar om man är idog).