Opererad

Lördag 19 juli

Natten mellan tisdag och onsdag fick jag Äka in till gynakuten för att jag hade sÄ ont i magen. Jag har haft ont vÀldigt lÀnge, men bara pÄ nÀtterna. Jag vÀntade pÄ att det skulle gÄ över men det gjorde bara mer och mer ont. Efter tvÄ timmar i vÀntrummet fick jag trÀffa en lÀkare som konstaterade att jag hade tvÄ cystor, varav en var vÀldigt stor, hela 12 cm. Den fick inte ens plats pÄ ultraljudsskÀrmen.
Jag blev inlagd och pÄ morgonen kom ronden och dÄ fick jag veta att jag skulle opereras pÄ förmiddagen. Eftersom cystan var sÄ stor sÄ funkade det inte med titthÄl, utan de fick göra ett bikini-snitt. Operationen gick bra, jag var sövd. Det jobbiga var uppvaket. DÄ fick jag ligga med alla nyförlösta kejsarsnittade och fick lyssna pÄ alla baby-skrik.
Jag tÄlde inte morfinet och de starka tabletterna, sÄ jag krÀktes en del. I fredags hÀmtade pappa mig och nu ligger jag hemma pÄ soffan som ett stort paket och kan inte göra nÄgot.
Alexander Ă€r hos syster i Örebro och Sebastian Ă€r hemma hos mamma och pappa. Jag Ă€r sjukskriven i fyra veckor. Jag skulle aldrig föda med kejsarsnitt, det hĂ€r Ă€r hundra gĂ„nger vĂ€rre Ă€n att föda vanligt. Jag förstĂ„r inte folk som vĂ€ljer att föda med kejsarsnitt, att ha sĂ„ ont efterĂ„t och inte kunna gĂ„ pĂ„ toa sjĂ€lv Ă€r vĂ€ldigt jobbigt.

5 Responses to “Opererad”

  1. Annica Says:

    Men gumman vad jobbigt! Hoppas det blir bÀttre snart. Titta pÄ bra filmer och Àt massa choklad. Stor kram

  2. Jenny Says:

    Tack Annica! redan idag Àr det bÀttre men kan inte komma ur sÀngen sjÀlv Àn. Kram

  3. Jojo Says:

    Men gud vad jobbigt för dig! Stackars! Jag födde med kejsarsnitt sÄ jag förstÄr hur ont du har det, tÄl inte heller morfin.

  4. Jenny Says:

    Jojo – Kommer du ihĂ„g hur lĂ€nge det gjorde ont i sĂ„ret? Nu har det gĂ„tt över en vecka och det kĂ€nns fortfarande.

  5. Jojo Says:

    Hej igen. Det ömmade nog i 14 dar kanske, minns inte sÄ noga, det Àr ju sÄ olika för olika mÀnniskor ocksÄ. Hoppas du blir bra snart.