Alexanders barnkalas

Onsdag 7 oktober

Det blev inte ett enda bra kort frÄn Alexanders kalas. Det blev ett lyckat kalas, lagom mÄnga barn och prat med de vuxna som stannade kvar. Vi hade skattjakt efter godispÄsarna, vi lekte hela havet stormar, öppnade presenter och fikade. KÀnns som om man lÀgger mer och mer pengar pÄ presenter, jag tycker det rÀcker med högst 100 kr för en barnpresent men jag tror han fick för mycket mycker mer. Hur mycket lÀgger ni ner pÄ presenter till barn som ni inte Àr slÀkt med?

9 Responses to “Alexanders barnkalas”

  1. Camillasnyahem Says:

    Vad roligt med kalas, ser mysigt ut! Det dÀr med hur mycket presenten ska kosta vet jag inte riktigt eftersom Lea bara Àr 1 och inte börjat gÄ pÄ kalas riktigt Àn men jag tycker ocksÄ en 100-lapp lÄter rimligt om det Àr en klass/förskolekompis!

  2. Annica Says:

    Jag tycker ocksĂ„ att 100 kr pĂ„ lagom. Det beror lite pĂ„ hur nĂ€ra vĂ€n det Ă€r ocksĂ„. Är det till bĂ€stisen kan det bli mer.

    Sen brukar jag frÄga vad barnet önskar sig (eller förÀldrarna) sÄ det inte blir helt fel. Joakim som Àr 9 Är ger bort biobiljetter ibland. Uppskattat. Barn har ju sÄ mycket leksaker redan.

    Min Simon leker nÀstan aldrig med sina leksaker. Mest bara bollar och sportprylar. Alice dÀremot leker en hel del med sina och grabbarnas prylar. Alice fick en sÄ fin trÀtÄrta nÀr hon fyllde Är sist och den har barnen lek mycket med. Ett hett tips.

    Vad leker dina killar helst med?

    Och fina bilder!

    Ps. Firar ni vuxna vÀnners födelsedagar ocksÄ? Vi har vÀnner som alltid vill fira oss vuxna med. De har ocksÄ tre barn. Det blir 10 födelsedagar. Galet tycker jag som hellre firar barnen (om det inte Àr jÀmnt). Ds.

  3. Annica Says:

    FörlÄt! Vilken uppsats jag skev..

  4. Jenny Says:

    Camillasnyahem – Alexander fick saker för flera hundra av en och samma person. Jag tycker att det blev lite för mycket frĂ„n vissa.

    Annica – Jag tycker ocksĂ„ att man kan köpa för mer om det Ă€r nĂ€ra vĂ€nner eller gudbarn osv. Han Ă€r sĂ„ liten, han blir ju glad av en bil. Det behöver inte vara sĂ„ mycket nĂ€r de Ă€r smĂ„. TĂ€nk vilka förvĂ€ntninar det blir nĂ€r de blir Ă€ldre om det börjar sĂ„ stort nĂ€r de Ă€r smĂ„. TrĂ€tĂ„rta, vet du vad den finns att fĂ„ tag i? S Ă€lskar att leka med mat och smĂ„ koppar. Har köpt en servis till honom i julklapp.

  5. Anonymous Says:

    Jag tycker absolut att max en hundring rÀcker, tÀnk nÀr de sedan börjar skolan och skall gÄ pÄ kanske 10 kalas om Äret, det blir mycket pengar för förÀldrarna + att ni sjÀlva skall ha kalas för era barn. kram/mamma

  6. Annica Says:

    Jag ska frÄga var grannen köpte trÀtÄrtan sÄ Äterkommer jag!

  7. Jenny Says:

    Tack Annica! En bra julklapp kan det bli.

  8. Annica Says:

    Grannen hade köpt tÄrtan pÄ en vanlig leksaksbutik i stan som heter Lekstugan. Hittar du ingen kan jag köpa en och skicka till dig om du vill.

  9. Jenny Says:

    Tack Annica! Jag ska kolla runt, kan ju hÀnda att den Àr billigare hos er.