Alexander snart 2 1/2 år

Söndag 30 mars

Hela veckan som varit har Alexander haft påsklov, han är ledig alla lov eftersom vi har valt att ha honom 22,5 timme i veckan på dagis. Vi har haft det jättemysigt. Inte gjort något speciellt utan bara varit hemma och lekt i parken. Vi var på mitt jobb en dag också. Han pratar väldigt mycket, han kan säga meningar med 7 ord eller mer. Han har börjat säga “jag älskar dig”. Han säger att han älskar solen när vi är ute. Han älskar allt 🙂 Han har börjat bli rädd för spöken, troll och monster. När man gjort illa sig så blåser han där det gör ont. Så fort han vaknar så säger ha att han är vaken och att han har sovit gott. Han vill gärna ge oss låtsasmat och han kan sätta på dvd-spelaren själv. Han vill gärna välja vilka kläder han ska ha på sig, ofta blir det någon röd tröja. Favoriten just nu är en t-shirt (ej sikke lej) med luftballonger på. Han kan räkna till 16 (det är 16 barn på hans avdelning på dagis och de räknar därför till 16 varje dag) Han kan sjunga flera sånger. Han har just lärt sig att han heter Julius i andra namn. Det låter jättegulligt när han kommer fram och säger: “Jag heter Julius, mamma.” Han har blivit så stor, min lilla kille. Det har hänt mycket på bara ett halvår.


Visst är han fin i sin favvo-tröja?

Han har fått en ny fin tröja med varmkorvar på (meandi)

Min kusin Emelie 5 år och Alexander 2 1/2 år.

6 Responses to “Alexander snart 2 1/2 år”

 1. Maja Says:

  Vilken bra beskrivning av honom. Han är verkligen rolig att umgås med, munnen går hela tiden på honom : )
  Fin bild på han och kusinen också : )

 2. Annica Says:

  Visst är den en rolig ålder? Duktig han är. Simon slänger sig med massa vuxenprat som: Håll emot Brynäs och In med pucken i mål Brynäs. Mycket sportprat.

  “Korvtröjan” var jättefin på. En fråga till dig som gillar barnkläder. Köpte en meandi tröja i höstas till Joakim och jag är missnöjd med kvaliteten. Den blev sliten efter bara några tvättar och har spruckit i trycket. Helt okej för en hm-tröja för 100 spänn men kostar en tröja över 200 så vill jag ha Polarn-kvalitet.

  Jag är Polarn freak och deras kläder är värda priset tycker jag. Hade jag bara otur kanske?

 3. Jenny Says:

  Annica- jag har varit nöjd med meandi kläderna. Tycker du ska reklamera den tröjan. Du kommer få pengarna tillbaka. Jag vet andra som har reklamerat till meandi utan problem. Gå bara in på deras hemsida och få ett ärendenummer. Jag tror du hade otur, har köpt ca 10 tröjor därifrån och alla har fina färger och hållit i tyget. Jag gillar också Pop, de har bra och fina kläder.

 4. Caroline Says:

  haha, antar att det var den där tröjan du pratade om i telefon 🙂 Ball!!!

 5. Annica Says:

  Tror du att jag kan göra det efter så lång tid? Köpte den i höstas. Min kompis köpte två med samma tryck och hennes är också fula. Kanske fel på just den modellen? Jag minns att försäljare sa att det ska vara Polarn kvalitet.

 6. Jenny Says:

  Annica- jo jag tror du kan göra en reklamation så lång tid efter. De ska ju hålla, pop håller ju till fler barn. Alla pop jag haft till Alexander har även Sebastian haft. De har varit som nya till lillebror. Tycker absolut du ska försöka. Du kan ju få lämna tillbaka tröjan men få en ny eller pengar tillbaka. Om det är fel på modellen ska du definitit ha pengar tillbaka.