Förskollärare

Torsdag 5 februari

Jag går nu sista terminen på förskollärarprogrammet på Uppsala Universitet. Just nu har vi VFU (verksamhetsförlagd utbildning) och jag har fått en avdelning med 13 stycken 1-åringar. Jag gillar att vara på småbarns avdelning men hade gärna haft lite blandade åldrar. Nu är det bara 1.5 veckor kvar och då ska jag hinna skriva en PYT och göra klart aktiviteten som görs med barngruppen, det handlar om digitala lärresurser och jag har valt iPads. Ska bli spännande och se hur slutresultatet blir. Efter den här kursen startar vårt självständiga arbete som jag och Elin ska skriva tillsammans.

Det här med barnens kompisar

Onsdag 26 mars

Jag har alltid lagt mina barn tidigt på kvällarna. Alexander och Cornelia är väldigt kvällströtta barn, de somnar oftast inom några minuter efter de är lagda vid 19.00 tiden. Sebastian är ett piggare barn och somnar kanske vid 21 tiden, ibland får han vara uppe längre men oftast är han nöjd med att läsa och lyssna på musik. Nu när våren är här har jag märkt att kompisar är ute mer och senare på kvällarna. Föräldrar ringer och frågar om barnen får följa med hem efter skolan/förskolan. Cornelia är tre år och redan rings det och frågas om hon får följa med någon kompis hem efter förskolan. Jag har sagt ja några gånger men märker på henne att hon är helt slut när hon kommer hem, hon slutade sova på dagen när hon var strax över 1 år och har alltid varit lite trött och gnällig på eftermiddagarna/kvällarna.

Jag funderar på att sätta stopp för det här med kompisträffar efter skola/förskola och bara låta barnen träffa kompisar på helgerna. Sebastian har varit borta nästan varje dag hos kompisar, det blir ett himla körande hit och dit hela tiden. Hur gör ni med era barn? Alexander har så mycket läxor så han hinner inte leka lika mycket som sina syskon. Någon dag i veckan får han ta hit en kompis eller gå hem med någon. Det känns också som man måste ge igen rätt snabbt när barnen har varit hos en kompis, alltså att vi måste ta hem barnet hit några dagar senare.

Hälsningar en trött mamma

Kanske skulle blogga igen?

Måndag 3 mars

Funderar på om jag kanske skulle börja skriva här igen. Nu har jag fått ett eget skrivbord där jag pluggar. Det är roligt när barnen är större att titta tillbaka på. Jag går termin 5 på förskollärarprogrammet, tiden bara flyger iväg. Nästa sommar är jag förhoppningsvis klar. Just nu letar jag efter en bild här i bloggen, för en uppgift till skolan. Jag ska ta en bild på ordet “interaktionsutrymme” och lägga upp i min studentblogg Kika gärna i där, det kommer upp lite arbeten och tankar kring yrket.

Åter till vardagen

Måndag 7 januari

Inorgon börjar barnen i skola/förskola. Jag fyller år igen, något som jag gärna kan hoppa över. Tycker inte om att bli äldre. På torsdag har vi redovisning, det sista vi gör i denna kurs. Sedan är jag ledig till den 22 januari, skönt! Cornelia har slutat med blöja, hon var torr i natt också. Känns så skönt att hon tog tag i det själv. Tack Esmeralda och Olivia för alla trosor! Jag mår fortfarande inte jättebra, min ångest håller tyvärr i sig. Det ska i alla fall bli skönt med vardag igen, barnen har varit lediga i två veckor nu. De längtar verkligen efter alla kompisar. Maja ska föda barn nu i januari, tänk om hon föder på min dag imorgon.

Julklappstips

Fredag 7 december

Just nu har Me&I rea på massor av kläder. Jag har köpt en klänning till klädtokiga Cornelia. Kika in på deras hemsida www.meandi.se

20121207-202813.jpg

Längtan

Torsdag 6 december

Jag längtar så efter julledigt just nu. Det har varit en höst full med massa skolarbeten och schemalagd tid i skolan nästan varje dag. Det har inte funnits många dagar att göra alla hemtentor på, utan jag har suttit på kvällarna efter barnen somnat. Jag som är så kvällstrött. Gjorde en salstenta en lördag och får jag inte godkänt blir det plugg över julen också.

Nu tar pendeltåget över trafiken till Uppsala, så jag får räkna med mer strul att ta mig till skolan. Kommer sakna Upptågets bekvämligheter.

Idag är jag hemma med Cornelia och Sebastian. Cornelia spydde i går natt men än så länge har ingen annan blivit sjuk och hon är glad men rätt trött.

Air wick

Söndag 30 september

Jag kom med i kampanjen (Buzzador) för air wick, doftpinnar. Jag har aldrig använt någon doft av detta slag i vårt hem. Det doftar starkare ju fler pinnar man stoppar i själva flaskan. Jag började med fem pinnar men det vart jättestark doft så nu är jag nere på tre pinnar. Jag har valt att ställa pinnarna i vardagsrummet men man kan ställa dom vart man själv tycker det passar. Har delat ut bland Jantes kollegor och mina kursare. Har två kvar om någon vill prova.

Blöjor på förskolan

Söndag 30 september

I vår lokaltidning stod det om blöjor på förskolan borde ingå eller inte. När maxtaxan infördes runt 2000 var det inget krav för förskolorna att tillgodose med blöjor. När vi bodde i Sollentuna ingick blöjorna så vi sparade massor av pengar. Det gick åt två blöjor per dag och så några på helgerna. När vi flyttade till Väsby fick vi plötsligt börja ta med blöjor själva. Jag kan tycka att det borde ingå i maxtaxan, i tidningen stod det att de borde ingå men det är ändå upp till varje förskola. Det borde vara samma för alla kommuner, samma med antalet timmar ett deltidsbarn får vistas på förskolan. Det varierar också mellan olika kommuner och förskolor. I Sollentuna hade vi 25 timmar i veckan och i Väsby fick vi 23 timmar. I Stockholms stad får barnen gå 30 timmar i veckan. Vad tycker ni?

Barnfria

Lördag 25 aug

Vi fick en hel helg för oss själva, redan igår kom Nina för att sova hemma hos oss med barnen. Det var ett år sedan vi hade en helt barnfri natt. Vi skulle bo på hotell men tyckte det var för dyrt. Mina föräldrar är bortresta så vi bor hos dom. Idag har vi varit i stan och shoppat. Tänkte gå på bio också men hittade ingen film vi ville se. Åt god mat och traskade runt bland massa turister. Imorgon blir det hotellfrukost. Nu kör vi Dexter maraton 🙂

Tiden den går…

Måndag 20 augusti

Sitter vid datorn och plockar fram bilder som ska framkallas. Har ett album klart till Alexander men har inte ens börjat på något till varken Sebastian och Cornelia. Hur svårt kan det vara? Vad rekomenderar ni för företag att framkalla hos? Jag vill gärna ha matta bilder, vilket inte så många företag har. Här är lite bilder jag hittade. Tänk att på onsdag börjar min Alexander redan klass 1. Cornelia är väldigt lik Alexander. kolla på bilderna nedan. Alexander är lite mörkare än henne annars är dom väldigt lika 🙂