FörskollÀrare

Torsdag 5 februari

Jag gÄr nu sista terminen pÄ förskollÀrarprogrammet pÄ Uppsala Universitet. Just nu har vi VFU (verksamhetsförlagd utbildning) och jag har fÄtt en avdelning med 13 stycken 1-Äringar. Jag gillar att vara pÄ smÄbarns avdelning men hade gÀrna haft lite blandade Äldrar. Nu Àr det bara 1.5 veckor kvar och dÄ ska jag hinna skriva en PYT och göra klart aktiviteten som görs med barngruppen, det handlar om digitala lÀrresurser och jag har valt iPads. Ska bli spÀnnande och se hur slutresultatet blir. Efter den hÀr kursen startar vÄrt sjÀlvstÀndiga arbete som jag och Elin ska skriva tillsammans.

Det hÀr med barnens kompisar

Onsdag 26 mars

Jag har alltid lagt mina barn tidigt pÄ kvÀllarna. Alexander och Cornelia Àr vÀldigt kvÀllströtta barn, de somnar oftast inom nÄgra minuter efter de Àr lagda vid 19.00 tiden. Sebastian Àr ett piggare barn och somnar kanske vid 21 tiden, ibland fÄr han vara uppe lÀngre men oftast Àr han nöjd med att lÀsa och lyssna pÄ musik. Nu nÀr vÄren Àr hÀr har jag mÀrkt att kompisar Àr ute mer och senare pÄ kvÀllarna. FörÀldrar ringer och frÄgar om barnen fÄr följa med hem efter skolan/förskolan. Cornelia Àr tre Är och redan rings det och frÄgas om hon fÄr följa med nÄgon kompis hem efter förskolan. Jag har sagt ja nÄgra gÄnger men mÀrker pÄ henne att hon Àr helt slut nÀr hon kommer hem, hon slutade sova pÄ dagen nÀr hon var strax över 1 Är och har alltid varit lite trött och gnÀllig pÄ eftermiddagarna/kvÀllarna.

Jag funderar pÄ att sÀtta stopp för det hÀr med kompistrÀffar efter skola/förskola och bara lÄta barnen trÀffa kompisar pÄ helgerna. Sebastian har varit borta nÀstan varje dag hos kompisar, det blir ett himla körande hit och dit hela tiden. Hur gör ni med era barn? Alexander har sÄ mycket lÀxor sÄ han hinner inte leka lika mycket som sina syskon. NÄgon dag i veckan fÄr han ta hit en kompis eller gÄ hem med nÄgon. Det kÀnns ocksÄ som man mÄste ge igen rÀtt snabbt nÀr barnen har varit hos en kompis, alltsÄ att vi mÄste ta hem barnet hit nÄgra dagar senare.

HÀlsningar en trött mamma

Kanske skulle blogga igen?

MĂ„ndag 3 mars

Funderar pĂ„ om jag kanske skulle börja skriva hĂ€r igen. Nu har jag fĂ„tt ett eget skrivbord dĂ€r jag pluggar. Det Ă€r roligt nĂ€r barnen Ă€r större att titta tillbaka pĂ„. Jag gĂ„r termin 5 pĂ„ förskollĂ€rarprogrammet, tiden bara flyger ivĂ€g. NĂ€sta sommar Ă€r jag förhoppningsvis klar. Just nu letar jag efter en bild hĂ€r i bloggen, för en uppgift till skolan. Jag ska ta en bild pĂ„ ordet “interaktionsutrymme” och lĂ€gga upp i min studentblogg Kika gĂ€rna i dĂ€r, det kommer upp lite arbeten och tankar kring yrket.

Åter till vardagen

MĂ„ndag 7 januari

Inorgon börjar barnen i skola/förskola. Jag fyller Är igen, nÄgot som jag gÀrna kan hoppa över. Tycker inte om att bli Àldre. PÄ torsdag har vi redovisning, det sista vi gör i denna kurs. Sedan Àr jag ledig till den 22 januari, skönt! Cornelia har slutat med blöja, hon var torr i natt ocksÄ. KÀnns sÄ skönt att hon tog tag i det sjÀlv. Tack Esmeralda och Olivia för alla trosor! Jag mÄr fortfarande inte jÀttebra, min Ängest hÄller tyvÀrr i sig. Det ska i alla fall bli skönt med vardag igen, barnen har varit lediga i tvÄ veckor nu. De lÀngtar verkligen efter alla kompisar. Maja ska föda barn nu i januari, tÀnk om hon föder pÄ min dag imorgon.

Julklappstips

Fredag 7 december

Just nu har Me&I rea pÄ massor av klÀder. Jag har köpt en klÀnning till klÀdtokiga Cornelia. Kika in pÄ deras hemsida www.meandi.se

20121207-202813.jpg

LĂ€ngtan

Torsdag 6 december

Jag lÀngtar sÄ efter julledigt just nu. Det har varit en höst full med massa skolarbeten och schemalagd tid i skolan nÀstan varje dag. Det har inte funnits mÄnga dagar att göra alla hemtentor pÄ, utan jag har suttit pÄ kvÀllarna efter barnen somnat. Jag som Àr sÄ kvÀllstrött. Gjorde en salstenta en lördag och fÄr jag inte godkÀnt blir det plugg över julen ocksÄ.

Nu tar pendeltÄget över trafiken till Uppsala, sÄ jag fÄr rÀkna med mer strul att ta mig till skolan. Kommer sakna UpptÄgets bekvÀmligheter.

Idag Àr jag hemma med Cornelia och Sebastian. Cornelia spydde i gÄr natt men Àn sÄ lÀnge har ingen annan blivit sjuk och hon Àr glad men rÀtt trött.

Air wick

Söndag 30 september

Jag kom med i kampanjen (Buzzador) för air wick, doftpinnar. Jag har aldrig anvÀnt nÄgon doft av detta slag i vÄrt hem. Det doftar starkare ju fler pinnar man stoppar i sjÀlva flaskan. Jag började med fem pinnar men det vart jÀttestark doft sÄ nu Àr jag nere pÄ tre pinnar. Jag har valt att stÀlla pinnarna i vardagsrummet men man kan stÀlla dom vart man sjÀlv tycker det passar. Har delat ut bland Jantes kollegor och mina kursare. Har tvÄ kvar om nÄgon vill prova.

Blöjor pÄ förskolan

Söndag 30 september

I vÄr lokaltidning stod det om blöjor pÄ förskolan borde ingÄ eller inte. NÀr maxtaxan infördes runt 2000 var det inget krav för förskolorna att tillgodose med blöjor. NÀr vi bodde i Sollentuna ingick blöjorna sÄ vi sparade massor av pengar. Det gick Ät tvÄ blöjor per dag och sÄ nÄgra pÄ helgerna. NÀr vi flyttade till VÀsby fick vi plötsligt börja ta med blöjor sjÀlva. Jag kan tycka att det borde ingÄ i maxtaxan, i tidningen stod det att de borde ingÄ men det Àr ÀndÄ upp till varje förskola. Det borde vara samma för alla kommuner, samma med antalet timmar ett deltidsbarn fÄr vistas pÄ förskolan. Det varierar ocksÄ mellan olika kommuner och förskolor. I Sollentuna hade vi 25 timmar i veckan och i VÀsby fick vi 23 timmar. I Stockholms stad fÄr barnen gÄ 30 timmar i veckan. Vad tycker ni?

Barnfria

Lördag 25 aug

Vi fick en hel helg för oss sjĂ€lva, redan igĂ„r kom Nina för att sova hemma hos oss med barnen. Det var ett Ă„r sedan vi hade en helt barnfri natt. Vi skulle bo pĂ„ hotell men tyckte det var för dyrt. Mina förĂ€ldrar Ă€r bortresta sĂ„ vi bor hos dom. Idag har vi varit i stan och shoppat. TĂ€nkte gĂ„ pĂ„ bio ocksĂ„ men hittade ingen film vi ville se. Åt god mat och traskade runt bland massa turister. Imorgon blir det hotellfrukost. Nu kör vi Dexter maraton 🙂

Tiden den gĂ„r…

MĂ„ndag 20 augusti

Sitter vid datorn och plockar fram bilder som ska framkallas. Har ett album klart till Alexander men har inte ens börjat pĂ„ nĂ„got till varken Sebastian och Cornelia. Hur svĂ„rt kan det vara? Vad rekomenderar ni för företag att framkalla hos? Jag vill gĂ€rna ha matta bilder, vilket inte sĂ„ mĂ„nga företag har. HĂ€r Ă€r lite bilder jag hittade. TĂ€nk att pĂ„ onsdag börjar min Alexander redan klass 1. Cornelia Ă€r vĂ€ldigt lik Alexander. kolla pĂ„ bilderna nedan. Alexander Ă€r lite mörkare Ă€n henne annars Ă€r dom vĂ€ldigt lika 🙂