FAN FAN FAN

Onsdag 25 juni

Idag nĂ€r jag kom hem lĂ„g det ett kuvert till mig pĂ„ hallgolvet. Ett brev dĂ€r det stod att jag inte kom in pĂ„ utbildningarna jag sökte. Fan! Jag Ă€r sĂ„ ledsen nu….hade verkligen hoppats och trott att jag skulle komma in. Ringde en jĂ€ttetrevlig tjej som jobbar pĂ„ Didaktus, hon sa att det fanns platser kvar men i mitt brev stod det att jag inte kom in pga att mĂ„nga hade sökt. Hon sa Ă€ven att de som inte har gymnasie-slutbetyg kommer in först. Eftersom jag har slutbetyg sĂ„ fĂ„r jag nöja mig med det jag har. Kommunen betalar för dessa kurser och dĂ„ kan de strunta i mig eftersom jag redan kan fĂ„ jobb med den utbildningen jag har. De ser Ă€ven att jag redan Ă€r anstĂ€lld och inte behöver studera. Är det sĂ„ hĂ€r det ska vara? Ska det straffa sig att plugga? Det Ă€r klart man kan vĂ€lja fel inriktning nĂ€r man Ă€r 15 Ă„r. Jag ska ringa rektorn imorgon och höra vad hon sĂ€ger nĂ€r jag vet att det finns lediga platser pĂ„ utbildningen. Didaktus ska hĂ„lla en egen utbildning Ă„r 2009 som jag har stor chans att komma in pĂ„. Den snĂ€lla tjejen sa att dĂ„ har inte kommunen nĂ„got med antagningen att göra.

Jag och min Àlskade syster som tröstade och peppade mig idag.

7 Responses to “FAN FAN FAN”

 1. Caroline Says:

  Tycker det dÀr systemet suger totalt! Satsa istÀllet pÄ dom som verkligen verkligen vill och har kÀmpat för det! Men som jag sagt, ge inte upp! Det finns alltid fler chanser =) Kraaaaam!

 2. Maja Says:

  HÀftig bild pÄ er!

  Trist, dÄligt, jobbigt. Vet hur mycket du sett fram emot att plugga. Som Carolone sa, det kommer fler chanser! Kram pÄ dig!!

 3. Annica Says:

  Usch vad trÄkigt besked! Speciellt med tanke pÄ bristen som det Àr pÄ uskor. Alla som vill borde fÄ gÄ. Om man Àr arbetslös betalar arbetsförmedlingen hÀr uppe utbildingen. Men det kanske inte Àr sÄ hos dig? Sen har du en fast tjÀnst eller hur var det?

  KRAM

 4. Jenny Says:

  Caroline – Jag ger aldrig upp! Ska komma in nu till vĂ„ren.

  Maja – Tack för kramen och fina presenten.

  Annica – Ja visst Ă€r det trist att det ska handla om pengar. Jag vet inte hur det Ă€r hĂ€r med ams. Jo jag har en fast tjĂ€nst. Ska vĂ€l vara glad för det men jag vill inte tillbaka.

 5. Annica Says:

  VÄrden behöver dig! MÀnniskor mÄste ha rÀtt att byta jobb. Du kan inte lÄna en del och fÄ bidrag en del?

  Magnus ska börja plugga i höst. 1,5Är. Man fÄr extra bidrag nÀr man har barn att försörja. Totalt strax under 10 000. Jobbar man extra ibland sÄ Àr inte det sÄ dÄligt. Det gÄr ett tag iaf.

 6. Jenny Says:

  Annica – tror tyvĂ€rr inte att det funkar sĂ„ hĂ€r. Men som sakt i mars börjar (till 99%) en akutsjukvĂ„rds-utbildning som jag kommer söka. Kommer har fördel eftersom jag redan sökt en gĂ„ng utan kommit in. Vad ska Magnus gĂ„ för utbildning? Jante pluggade nĂ€r Alex var liten och Ă€ven i början nĂ€r Sebastian var liten. Det gĂ„r, man fĂ„r spara in pĂ„ lite saker men det funkar. Jag var ju mammaledig dĂ„ sĂ„ vi gick verkligen pĂ„ sparlĂ„gor.

 7. Annica Says:

  Han ska lÀsa en KY utbilding pÄ Lernia som heter ledarskap och förbÀttringsarbete inom producerande företag (lÄngt det dÀr!).

  Skönt att höra frÄn nÄgon annan som varit dÀr att det gÄr. Först var jag vÀldigt orolig men nu kÀnner jag att det ordnar sig sÀkert sÄ som det alltid gör. Vi har aldrig haft speciellt höga inkomster sÄ vi Àr vana.