Asbestsanering

Tisdag 30 september

Jag Ă€r inte sĂ„ glad just nu, har fĂ„tt reda pĂ„ att det med 99% Ă€r asbests bakom vĂ„rt kakel i köket. VĂ„ra lĂ€genheter byggdes 1967 och dĂ„ var det vanligt att man anvĂ€nde asbest i kakelfix och kalkelfog. En granne sa till mig att det var asbest i deras kök sĂ„ det Ă€r konstigt om vi inte skulle ha det. Tur för dom att deras kakel gick sönder nĂ€r det var Sollentunahem som Ă€gde bostaden, för de fick det sanerat gratis. Jag har kollat upp pris pĂ„ en sanering av 2 kvm och det kostar mellan 6000-7000 ex moms! Det gick inte att dela upp betalningen heller 🙁

Jag lÀste just den tekniska utredning som föreningen gjorde innan vi köpte lÀgenheten och dÀr stÄr det inget om asbest i köket. DÀrför tycker jag att vi borde kunna fÄ det betalt. Jag vet inte alls hur det funkar men jag har i alla fall ringt företaget som gjorde besiktningen. Jag har redan bestÀllt kakel sÄklart, det gjorde jag innan jag fick reda pÄ asbesten. JÀvla skit! Om jag vill fÄ reda pÄ om det verkligen Àr asbest kommer det kosta 1300.

2 Responses to “Asbestsanering”

  1. snackansdagar Says:

    Fy vad sura pengar! Och jag förstÄr att du inte tycker det Àr kul med asbest.

    Hoppas du fÄr besiktningsföretaget att betala.