Det är väl inte okej?

Tisdag 10 februari

I fredags var jag och Alexander i affären för att köpa lite lördagsgodis till honom. När vi ska börja plocka står det en mamma och en dotter i samma ålder som Alexander. Mamman ber sin dotter att smaka på alla godisar för att se om hon gillar dom. Smaka på den och smaka på den, gillade du den? När vi kom fram ursäktade hon sig till mig och sa, jag vet ju inte vad hon gillar. Alexander blev väldigt beskrymad, jag har alltid sagt att vi plockar godis i påsen, betalar och sedan får man smaka.

Vi ställde oss i kö och mamman och dottern stod precis bakom oss, då åt tjejen ur påsen. Alexander sa till mig att man måste ju betala först, så där får man inte göra mamma. Jag sa inget och personalen sa inget, jag är för feg. Tjejen hann säkert äta halva påsen innan det var deras tur att betala.

Hur gör ni med era barn? Får de äta godis direkt ur smågodisburkarna? Mina får inte det, jag betalar först.

8 Responses to “Det är väl inte okej?”

  1. Annica Says:

    Nej verkligen inte okej!

    Jag har dock mutat mina barn med en banan ibland. Vissa affärer har bjudbananer. Kanske efter att ha sett mig;)

  2. Annica Says:

    Jag tänkte på en sak. Hela bloggvärlden är så biten av GI. Har du funderat på att testa det?

    Anna (Annas Kaos) har gått ner massor. Läs på hennes blogg.

    En av tjejerna på jobbet testade men hon blev yr och dålig. Kanske inte passar alla.

  3. Jenny Says:

    Annica – det är toppen med gratisbananer, vi har det i nästan alla affärer här. Alexander ber om en banan så fort vi kommer in på Ica 🙂 Det är säkert du som startat banantrenden 😉

    Jag tror att jag behöver gå och väga mig hos någon varje vecka för att det ska funka. Jag har för dålig karaktär. Sedan vill jag kunna äta det mesta, med GI är det så begränsat, med viktväktarna kan jag äta en semla om jag vill och även pasta, ris och potatis. Jag gick ju ner 14 kilo sist sedan förstördes allt när jag opererades och slutade på vv. Jag ska ge det en chans till. Igår var jag också yr, det blir nog lätt så när man lägger om kosten så pass mycket.

  4. Annica Says:

    Jag tror också att vv är jättebra. Detta fixar du!

    Magnus gick ner 25 kilo strax innan vi träffades. Mindre sötsaker (han älskar allt som är sött), mer motion och en stark vilja.

  5. Anonymous Says:

    Haha, men herregud… att inte personalen sa till om de såg att hon åt inne i affären.. Men mycket duktigt av Alexander, han är en proper pojk 🙂

  6. Hanna Says:

    Men GI är inte begränsat! Och man får frossa i grädde, kött, fett, ost, protein i alla dess former, sallad.. det enda man inte ska äta är vit pasta, lightprodukter och bröd. Inte så svårt va? Jag gick ner massor, är pigg och har inte gått upp igen (var ändå ett och ett halvt år sen jag började tänka i GI), något som alltid hände med viktväktarna.

  7. Jenny Says:

    Annica – 25 kilo! Det är mycket, typ lika mycket som jag ska gå ner. Jag gick ju ner 14 kilo förra gången och nu ska det fan funka.

    Hanna – Jag får ta och pröva GI om jag inte lyckas med vv. Imorgon ska jag gå och väga mig, håll tummarna.

  8. Annica Says:

    Ja 25 kilo helt på egen hand. Han är väldigt envis min man!