Ge mig tips

MĂ„ndag 23 februari

Nu klarar jag inte av att vara bort lÀngre, visst blev det lÄng tid? Har ni inte saknat mig massor? Jag vill ha tips pÄ vad ni vill lÀsa i bloggen. Det blir ju mest om barnen men ni kanske inte tycker Àr sÄ roligt att lÀsa om. Vad saknar ni? Vad ska jag skriva mindre om? Vad tycker ni?

Idag ska jag baka viktvÀktarsemlor. Om ni Àr sugna kom gÀrna förbi och smaka eller baka egna.

Recept för 30 st mindre semlor:

50 g margarin
2 1/2 dl lÀttmjölk
1 pkt jÀst
1 1/4 dl lÀttkesella
3/4 dl vit baksirap
1/4 tsk salt
8-9 dl mjöl
150 g mandelmassa alt sylt
3 dl mellangrÀdde (max 27%)

SmÀlt margarinet och tillsÀtt mjölken, vÀrm till fingervarmt ( 37 grader). Smula jÀsten i en bunke och hÀll över mjölkblandningen. Rör om sÄ att jÀsten löser sig. Blanda ner kesella, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. LÄt det jÀsa i 30 minuter. Arbeta degen pÄ mjölat bakbord och baka ut till 30 mindre runda bullar. LÀgg bullarna pÄ en bakpappersklÀdd plÄt och lÄt det jÀsa ytterligare i 30 minuter. Vispa ihop Àggula och mjölk. Pensla det över bullarna. GrÀdda bullarna i 225 grader, mitt i ugnen, i 6-8 minuter.NÀr bullarna har svalnat skÀr du av ett lock och gröp sedan ur ett litet inkrÄm. Blanda det med mandelmassan. LÀgg tillbaka det i bullarna. Vispa vispgrÀdden hÄrt och fördela det ovanpÄ mandelmassan. SÀtt pÄ locket och pudra över med pyttelite florsocker.

7 Responses to “Ge mig tips”

  1. Annica Says:

    HĂ€rligt Jenny!

    Skriv om det som faller dig in. Variation Àr alltid kul. Och lÀgg in foton. Precis som du brukar mao.

    Uppdatera ofta.

    Och skicka mig en semla Àr du snÀll;)

  2. Jenny Says:

    Annica – Jag ska försöka fota lite mer, har ju bara den stora kameran nu. Nog dax för en bra liten ocksĂ„ som Ă€r lĂ€tt att ha med. Hoppas ni fĂ„r semlor pĂ„ jobbet imorgon, har du en bra chef sĂ„ blir det sĂ€kert sĂ„. Verkligen trist att vi bor sĂ„ lĂ„ngt ifrĂ„n varandra, annars hade det varit trevligt med en fika 😉

  3. malin Says:

    Hej Jenny! Skönt att ordningen Ă€r Ă„terstĂ€lld, har faktiskt saknat dig… Det Ă€r jĂ€ttekul att lĂ€sa din blogg, spec eftersom det blir sĂ„ sĂ€llan som vi ses. Jag borde skĂ€rpa till mig och lĂ€mna lite mera kommentarer till dig. Tycker om din blogg som den Ă€r, bilder Ă€r alltid roligt. Lycka till med semlorna! Kram Malin

  4. Carro Says:

    Bilder pÄ barnens alla tokigheter!
    Visa bild och skriv om saker du köper till lĂ€genheter, till barnen eller till dig sjĂ€lv.. Alltid roligt att se bilder pĂ„ hemmet.. Eller pĂ„ nya kossor du köper 🙂

    Skriv om hur det gĂ„r pĂ„ viktvĂ€ktarna, vad du Ă€ter, motion osv sĂ„ kan man fĂ„ inspiration! 🙂

    Detta skulle iaf jag vilja lÀsa om!! KRAMAR

  5. Anna/Kioskis Says:

    Jag skulle sakna din blogg jĂ€ttemycket om du slutade. Jag gillar att lĂ€sa om ert liv, vad du tycker o kĂ€nner och gör. Skriv sĂ„dant du vill skriva – det blir intressant dĂ„. Inget Ă€r för ointressant eller litet att blogga om tycker jag!

  6. Linda Says:

    hej! 🙂

    ÄVen om jag inte Ă€r hĂ€r sĂ„ jĂ€tteofta sĂ„ Ă€r det roligt att lĂ€sa och se alla tokigheter som barnen gör. Det skulle vara trĂ„kigt om din blogg försvann!

    Kan dock förstÄ hur du kÀnner, har sjÀlv inte varit sÄ bra pÄ att uppdatera pÄ sista tiden.

    Smarrigt med semlor förresten! 🙂

  7. Maja Says:

    Jag fÄr nog hÄlla me de andra. Foton Àr kul och att höra vad ni gör och hur det Àr pÄ jobbet osv osv. Vardag helt enkelt. BÄde roligt och trÄkigt. Och blogga mer mat : ) Kul att du la upp receptet. Provar inte detta, men nÀsta gÄng du lÀgger upp ett kanske jag provar ; ) Baka brödet snart sÄ fÄr jag se vad du tycker om det : )
    Kul att du Àr tillbaka! Kram!