Min polis

Söndag 18 oktober

För ett tag sedan besökte jag och Alexander polismuseet i stan. Vi rÄkade gÄ över ett övergÄngstÀlle pÄ vÀgen dit nÀr en galen kÀrring kom körandes i en stor bil. Alexander gick strax framför mig vid hjulen pÄ vagnen som jag hade tagit med. Det var ett jÀttelitet övergÄngstÀlle dÀr det inte Äker mÄnga bilar alls. Det Àr lÀtt för bilförarna att se de gÄende för det Àr fri sikt och ingen kurva. Hur som helst sÄ mÄste hon varit helt ouppmÀrksam för hon tvÀrnitade, tutade och stack ut huvudet ur fönstret och skrek pÄ mig att jag minsann skulle hÄlla min ungjÀvel i handen och det var det vÀrsta hon sett. Jag skrek tillbaka och sa att hon fÄr stanna nÀr det kommer gÄende. Hon sÄg nog inte Alexander och tÀnkte bara köra pÄ. Det vÀrsta var att hon hade en pudel i sitt knÀ, hur bra kör man dÄ!? Alexander blev rÀdd och jag sa till honom att han inte gjort nÄgot fel. Han gick ju med mig jÀttesnÀllt. Inget spring eller trams utan gick bara precis som man ska. Jag tittade Àven pÄ henne som man brukar göra, kolla att hon ser mig och att hon tÀnker stanna. Vet inte vad hon sysslade med. Det bÀsta var att det kom en bilist frÄn andra hÄllet och stannar och skÀller ut henne.

Idag nÄgon mÄnad senare tog Alexander upp hÀndelsen, han pratade med Jante om tanten som ville Äka först och skrek pÄ oss.

Vi hade i alla fall en bra dag pÄ polismuseet. Löste ett
fall och fick sitta i en polisbil.

3 Responses to “Min polis”

 1. Anonymous Says:

  Vissa borde inte ha körkort! Tant Àr ju inte klok, tÀnk ifall hon hade kört pÄ er. Jag skulle bli tokig ifall det hade hÀnt oss. En annan sak som stör mig Àr bilister som pratar i telefon eller sms medan dem kör bil, nÀr man ser en bil mitt i vÀggen helt ovetande om sin omgivning Àr det allt för ofta för att de hÄller i en mobiltelefon. Tycker det borde förbjudas!
  Fina bilder pÄ Alexander, kul att lÀsa om era aktiviteter sÄ man fÄr lite tips om vad vi kan hitta pÄ med Aron. //Kati

 2. Anonymous Says:

  övergÄngsstÀlle stavas med 2 S!

 3. S@ra Says:

  Visserligen Àr jag svag för mÀn i uniform, men detta tror jag tar rekord. Vilken söt polis!!!