Vfu

Fredag 20 april

IgÄr var jag ute pÄ min första Vfu-dag (praktik). Jag har kommit till en stor förskola i Rosersberg och jag hamnade pÄ smÄbarnsavdelningen precis som jag ville. Vi fÄr inte vÀlja utan hamnar dÀr vÄr handledare jobbar. Det hÀr Àr en stor avdelningen med 30 barn mellan 1-3 Är. Det Àr en rÀtt nybyggd förskola med stora frÀscha lokaler. De hade enligt mig lite ovanligt schema, frukost 08.30, frukt vid 10.30 och sedan skulle alla utom en sova. Efter vilan kl 13.00 var det lunch. De förklarade att de mindre barnen Ät bÀttre om de var utvilade, annars finns det en risk att de somnar mitt i maten. De fÄr inget mellis utan en fruktstund vid 15.30 istÀllet. Jag fick nÄgra beundrare redan första dagen och andra var lite reserverade. Jag tror det kommer bli en rolig tid, det Àr bara 12 dagar.

4 Responses to “Vfu”

 1. steffanie Says:

  SpĂ€nnande att fĂ„ se en förskola frĂ„n insidan! Hoppas du kommer trivas pĂ„ praktiken och kĂ€nner att du valt rĂ€tt. Leons farmor Ă€r förskolelĂ€rare och hon Ă€r sĂ„ inspirerande att lyssna pĂ„ nĂ€r hpn pratar om allt de gör att jag nĂ€stan vill byta yrke jag ocksĂ„ 🙂

 2. Maja Says:

  Men du ska vÀl tillbaka till samma förskola sen?

 3. Jenny Says:

  Maja, jag behöver inte hamna pÄ samma förskola nÀsta gÄng utan det kan vara sÄ att jag kommer till nÄgon i MÀrsta eller i Sigtuna. Jag tillhör Sigtuna kommun och man ska helst vara pÄ olika stÀllen för att pröva pÄ olika stÀllen.

 4. Maja Says:

  Aha, jag trodde du skulle va pÄ samma för att se utveckligen : )