Blöjor på förskolan

Söndag 30 september

I vår lokaltidning stod det om blöjor på förskolan borde ingå eller inte. När maxtaxan infördes runt 2000 var det inget krav för förskolorna att tillgodose med blöjor. När vi bodde i Sollentuna ingick blöjorna så vi sparade massor av pengar. Det gick åt två blöjor per dag och så några på helgerna. När vi flyttade till Väsby fick vi plötsligt börja ta med blöjor själva. Jag kan tycka att det borde ingå i maxtaxan, i tidningen stod det att de borde ingå men det är ändå upp till varje förskola. Det borde vara samma för alla kommuner, samma med antalet timmar ett deltidsbarn får vistas på förskolan. Det varierar också mellan olika kommuner och förskolor. I Sollentuna hade vi 25 timmar i veckan och i Väsby fick vi 23 timmar. I Stockholms stad får barnen gå 30 timmar i veckan. Vad tycker ni?

4 Responses to “Blöjor på förskolan”

 1. Annica Says:

  Jag har alltid tagit med blöjor. Även till Joakim som är född -00. Så trodde jag att det var överallt.

  Jag ser nog hellre att kommunens ansträngda ekonomi går till annat än blöjor. Det finns så mycket annat som är viktigare att lägga pengarna på.

 2. Maja Says:

  Visst är det dumt just att det är olika! Det blir så orättvis, det kan ju handla om mycket pengar.

 3. steffanie Says:

  I Malmö ingår inga blöjor och deltidsbarn (jag antar att du menar om någon förälder är hemma med ett syskon?) får bara vara i skolan 15 timmar i veckan.

 4. steffanie Says:

  SVT Nyheter granskar just nu förskolan och vill ha hjälp av både föräldrar och personal: https://tipsapejl.svt.se/forskola/