Kalas

Söndag 8 februari

Idag ska Alexander pĂ„ kalas. Han har varit pĂ„ mĂ„nga kalas men det har varit kalas hos barn i mammagruppen, altsĂ„ dĂ€r vi har stannat och umgĂ„ts med förĂ€ldrarna. Nu har det kommit en “riktig” inbjudan till ett kalas som pĂ„gĂ„r i tvĂ„ timmar. Det Ă€r stort för Alexander. Jag har pratat med förĂ€ldrar pĂ„ dagis som ska pĂ„ samma kalas och de tĂ€nker stanna. Alexander har varit hos kompisar sjĂ€lv sĂ„ jag tror inte det skulle vara nĂ„gra problem att lĂ€mna honom. Jag ska frĂ„ga om han vill att jag ska stanna men hoppas lite pĂ„ att han vill vara dĂ€r sjĂ€lv. Tjejen som han ska till fyller bara 3 Ă„r, jag hade tĂ€nkt att vĂ€nta med kalas tills han fyller 5 Ă„r, Ă€r det för sent? Vi kĂ€nner sĂ„ mĂ„nga med barn sĂ„ det blir som ett kalas i alla fall nĂ€r alla kommer.

LĂ€ste i tidningen familjeliv att vi lĂ€gger för mycket pengar pĂ„ barns födelsedagspresenter, dĂ€r tyckte den som skrev att man skulle lĂ€gga under 50 kronor pĂ„ presenter till barn. Att det ska vara barnet som fĂ„r vĂ€lja present och vara med och köpa. Det ska vara social trĂ€ning, köpa, slĂ„ in och ge bort. Den hĂ€r gĂ„ngen har jag köpt en sak för 120 kronor och Alexander var inte med. Det skulle kĂ€nnas sĂ„ snĂ„lt att bara ge nĂ„got för under 50 kronor. Det stĂ„r att mĂ„nga har det ekonomiskt svĂ„rt att de Ă€r tvugna att tacka nej till kalas för de inte har rĂ„d med en present. Om man visste att alla bara köpte för ca 50 kr vore det helt okej. Jaja nu ska vi klĂ€ pĂ„ oss och gĂ„ pĂ„ vĂ„rt första “riktiga” barnkalas.

Comments are closed.