Sjuk eller bara något annat?

Måndag 8 mars

Vi har haft problem med Sebastian några veckor. Han vaknar på natten och är jätteledsen. När han sov hos Maja gick det bra och det är inte varje natt här hemma heller. Jag behöver lite tips. Vi har alltid lagt barnen själva i deras sängar. De delar rum så de är inte ensamma. Det har gått jättebra tills för ett tag sedan. I torsdags ringde dagis för Sebastian hade spytt. Åhh nej tänkte vi men han spydde bara två gånger sedan åt han som vanligt. Igår kväll somnade han vid 07.30 efter en dag med lek. Han vaknade redan kl 10 och skrek, jag trodde på nattskräck. Han blundade och det blev värre när man tog i honom eller pratade. Efter en timme spydde han och både han och Jante somnade i soffan efter det.

Nu undrar jag om det kan vara nattskräck? Kan han skrika så mycket att han spyr ner soffan, badrumsgolvet och en kudde? Han har ju inte smittat någon av oss andra sedan i torsdags. Han vaknar så här ofta men brukar då inte spy. Han skriker så högt att man blir orolig vad grannar ska tycka. Det tar honom upp till 1-2 timmar att lugna ner sig. Ibland somnar han i vår säng och ibland säger han att han vill tillbaka till sitt rum och sova. Han vaknar aldrig samma tid, annars läste jag att man kan väcka barnen just innan de brukar börja skrika. Han har fått två nya fröknar på dagis, vet inte om det kan ha betydelse. Sedan att han ska få ett syskon. Kanske vi bara får vänta ut och se vad som händer.

Vår fina glada kille

Som älskar att grimasera

Korten är tagna i okt-09

5 Responses to “Sjuk eller bara något annat?”

  1. S@ra Says:

    Knatte, Fnatte och Tjatte på brunch. Kvack!

    http://rebuzkidz.wordpress.com/2010/03/07/ankig-halsning-fran-tre-syskon/

  2. Annica Says:

    Fy så jobbigt för er alla. Jag är ju tyvärr expert på det här området.

    Simon har nattskräck i perioder. Nu är det bättre när han får sova med oss hela nätterna (allt för sömnen).

    När han vaknar skriker han och fäktar. Skriker aj och ni gör mig illa. Ropar på mamma fast jag sitter där. Det är fruktansvärt jobbigt att se.

    Mina tips är inte ta i honom och sitt där bredvid helt tyst. Efter en stund brukar Simon vakna till och först då kan jag krama om honom.

    Vi har pratat med grannarna för jag är rädd att de ska tro att vi verkligen gör honom illa.

    Simon sover sämre om det är mycket runt om honom. Han behöver ta det lugnt ibland för att må bra.

    Vi har pratar med en barnpsykolog och det var jätteskönt. Det är hemskt när man inte förstår/kan trösta sitt eget barn.

    Kram på er

  3. Jenny Says:

    Annica – Är det bättre när han sover med er? S vill inte sova hos oss. Nu har han i alla fall sovit 3 nätter på raken utan att vakna. Jätteskönt! Om två veckor ska han opereras och då kanske det blir bättre. Jag kanske också skulle prata med grannarna, de har ju sovrum väg i väg med killarna.

  4. Annica Says:

    Ja mycket bättre. Sen har vi en liten lampa tänd.

    Det kan kännas skönt för sig egen skull. Det hörs ju så väl på nätterna. Ial där vi bor är det väldigt lyhört.

  5. Anonymous Says:

    Ja, ta och informera grannarna om att ni försöker hitta en lösning på det. Proaktiv är alltid bra. Farsan