Vecka 35

Fredag 21 maj

Idag Àr jag i vecka 34+0, det betyder att jag gÄr in i vecka 35. PÄ fredag om en vecka har jag gÄtt lika lÄngt som med Alexander. Jag trodde nÀstan det hade satt igÄng i natt. Vaknade flera gÄnger och hade sammandragningar som gjorde ont. Ringde förlossningen imorse och de bad mig ta alvedon och lÀgga mig i ett bad. Jag gick och la mig i sÀngen istÀllet. Jante Äkte till jobbet som vanligt, sÄ vi fÄr se vad som hÀnder. Just nu Àr det lungt. Linda som ska ha barn nu i maj kommer hit pÄ lunch.

SÄ Àr stÄr det om vecka 35:
Ditt barn Àr omkring 33 cm lÄngt frÄn huvud till stjÀrt och vÀger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem hÄller pÄ att mogna, matsmÀltningsapparaten Àr nÀstan fÀrdigbildad och lungorna Àr vanligtvis helt fÀrdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, Àr mycket mindre jÀmfört med för nÄgra veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan nÄgra allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har vÀldigt lite rörelseutrymme sÄ det fyller ut nÀstan hela livmodern och tvillingar Àr Ànnu mer trÄngbodda.

2 Responses to “Vecka 35”

  1. Maja Says:

    Åh, vad spĂ€nnande! Jag lĂ€ngar ocksĂ„ massor : )

  2. Annica Says:

    Och jag med lÀngtar efter att fÄ se bilder pÄ lilla underverket!