7 månaders koll

Onsdag 19 januari

Cornelia växer som hon ska, idag var vi på läkarbesök och hos bvc. Hon väger 9600 gram och är 70,5 cm lång. Nu är hon så stor så hon fick sitta på vågen istället för att ligga ner. Läkaren tyckte att vi skulle ge henne Bricanyl mot hennes hosta. Jag hoppas verkligen hon blir bättre snart, har hostat till och från nu sedan november. Eftersom hon är så pigg har jag inte gått till läkaren. Fast jag har ringt vårdguiden och pratat med min läkare om hennes hosta. Efter bvc och läkare stannade vi en stund på öppna förskolan i Sollentuna, C fick gröt och vi var med på sångstunden. En pappa ville jättegärna umgås med oss, han var nu i kommunen och hade en liten son på 9 månader. Pappan var säkert 40+ och var förstagångspappa, han hade jättemånga frågor till mig och när Cornelia börjar gnälla och ropa mamma blir han så förvånad, “kan hon redan säga mamma?” Det var lite roligt 🙂 Cornelia började säga det tidigt men nu när det kommer är det väldigt tydligt, mamma, mamma! Mest när hon är ledsen säger hon mamma. Annars sitter hon och säger bapa, baba, vilket såklart är pappa!

Igår fick hon mosad banan men det var ingen hit. Jag ska koka lite äpple och tillsätta kanel och se om det är godare. Annars gillar hon all mat som jag ger henne. Hon äter ingen välling eller tillägg på dagen utan bara mat och gröt. Hon sover oftast hela natten, men vaknar ibland mellan 22-23 och vill ha lite mer välling.

One Response to “7 månaders koll”

  1. S@ra Says:

    Hon väger lika mycket som Lillprinsen när han var 15 månader! Och är nästa lika lång (tror han var 76 cm).