Alex på sjukan

Fredag 18 mars

Alexander blev så sjuk förra veckan, han kom hem från dagis på tisdagen och spydde. På onsdagen och torsdagen var han slö men spydde inget alls. På fredagen drack han ganska mycket vatten och så började han spy mycket igen. Både på fredagen och lördagen låg han mest och sov. När jag fick upp honom på lördag förmiddag såg han jätteblek ut. Han ramlade nästan av stolen och orkade inte gå. Sedan la han sig igen och när jag tittade på honom trodde jag han låg och tittade på mig, men han sov med ögonen öppna.

Nu ringde jag vårdguiden och vi skulle åka in direkt. Jante tog honom till DS och där fick vi gå in före andra, de körde till och med ut en familj från ett rum. Jante fick veta att de skulle åka direkt till Astrid Lindgrens sjukhus, Alexander fick emla plåster för att lindra för blodprover. På Astrid Lindgrens sjukhus fick Alexander vätskeersättning var 5 minut, dropp fick han inte för han hade kissat. Det visade sig att han hade vätskebrist och han hade tappat 6 kilo i vikt. På kvällen fick han komma hem igen, utan ork och lika blek. Jante fick bära honom in från bilen och även upp för trappan.

Nu har det gått nästan en vecka och han har gått upp 2 kilo, han äter ok och är mycket piggare. Sebastian har varit på dagis så jag och Alexander har haft en skön vecka tillsammans. På tisdag ska han få komma tillbaka till förskolan.

One Response to “Alex på sjukan”

  1. Malin Says:

    Men lilla vännen, skönt att han mår bättre nu och går upp i vikt igen! STOR kram till Alexander