Cornelia på “dagis”

Onsdag 11 januari

Igår började vår lilla tjej på dagis. Jag kallar det gärna dagis fast jag vet att många vill att man säger förskola. Det gick i alla fall bra, hon hängde fast vid Jantes ben någon timme men sedan var det inte så kul längre, utan började leka och utforska. Hon ville inte sova, utan när alla andra barn låg där snällt började hon göra pruttar på Jantes mage. Han fick också ligga på en madrass och visa Cornelia att här vilar man men det ville inte hon. Hon hoppade på madrassen och till slut fick hon strunta i vilan och leka. På fredag ska hon lämnas där men man ska finnas på telefon och kunna komma dit om det behövs. Spännande!

Jag jobbar min sista dag på jobbet idag. Imorgon är det första dagen i skolan och jag är så himla nervös. Jag hittar inte så bra i Uppsala, jag känner ingen och jag har inte pluggat på högskola förut. Igår beställde jag kurslitteratur för 1500 kr. Vi är över 70 personer och bara 1 kille! Om inte en Kim är en kille, då är det 2 stycken. Jag har valt att studera till förskollärare för det är något jag tror jag skulle trivas med. Jag har jobbat med ekonomi i över 10 år och tröttnat. Hade jag fått välja om programm i gymnasiet hade jag inte valt ekonomi. Jag kommer gå ner i lön och det är såklart lite trist men jag känner verkligen att jag vill göra något som jag verkligen trivs med, man lever ju bara en gång!

3 Responses to “Cornelia på “dagis””

 1. steffanie Says:

  Vad kul att du ska börja plugga!!! Du får rapportera i bloggen om hur du upplever studierna!

 2. Maja Says:

  Ja, nu vill vi ha uppdateringar i bloggen : )

  Trist att inte fler killar utbildar sig. På Olivias dagis är dom faktiskt tre st. Och mycket uppskattade!

  Dagis eller förskola, bara ett namn, bara man inte tappar bort värdet av det och att höja statusen är ju att kalla det förskola istället för dagis. Men det kan man göra i formella sammanhang. Men Olivia har faktiskt börjat säga förskola ibland : )

 3. Tessan Says:

  Hej! Smygläser din blogg lite… 😉 Men visst är det två killar? Vi har en kille i vår klass och sedan har jag sett en till på föreläsningarna. Kim är en tjej btw, hon går i min klass. Lycka till med vfu:n! 🙂