Vfu

Fredag 20 april

Igår var jag ute på min första Vfu-dag (praktik). Jag har kommit till en stor förskola i Rosersberg och jag hamnade på småbarnsavdelningen precis som jag ville. Vi får inte välja utan hamnar där vår handledare jobbar. Det här är en stor avdelningen med 30 barn mellan 1-3 år. Det är en rätt nybyggd förskola med stora fräscha lokaler. De hade enligt mig lite ovanligt schema, frukost 08.30, frukt vid 10.30 och sedan skulle alla utom en sova. Efter vilan kl 13.00 var det lunch. De förklarade att de mindre barnen åt bättre om de var utvilade, annars finns det en risk att de somnar mitt i maten. De får inget mellis utan en fruktstund vid 15.30 istället. Jag fick några beundrare redan första dagen och andra var lite reserverade. Jag tror det kommer bli en rolig tid, det är bara 12 dagar.

4 Responses to “Vfu”

 1. steffanie Says:

  Spännande att få se en förskola från insidan! Hoppas du kommer trivas på praktiken och känner att du valt rätt. Leons farmor är förskolelärare och hon är så inspirerande att lyssna på när hpn pratar om allt de gör att jag nästan vill byta yrke jag också :-)

 2. Maja Says:

  Men du ska väl tillbaka till samma förskola sen?

 3. Jenny Says:

  Maja, jag behöver inte hamna på samma förskola nästa gång utan det kan vara så att jag kommer till någon i Märsta eller i Sigtuna. Jag tillhör Sigtuna kommun och man ska helst vara på olika ställen för att pröva på olika ställen.

 4. Maja Says:

  Aha, jag trodde du skulle va på samma för att se utveckligen : )