Svårt

Torsdag 27 maj

Det är jobbigt att lämna Sebastian på förskolan. Han vill inte gå in, han gråter, sparkar och håller fast i mig. Det har varit lite personalbyten och jag tror att det har stor betydelse. Hoppas hoppas att det går över snart. Jag vet att det går över snabbt när vi väl har lämnat, men det är alltid lite extra jobbigt att lämna ett ledset barn. Han är inte ledsen hemma när vi ska gå dit, utan det är just vid överlämningen. Den förra personalen lämnade vi famn till famn om barnet var ledsen, så gör de inte nu. Nu sitter de ofta med ett barn i knät så Sebastian får gå in själv. Alla förändringar påverkar ju på något sätt. För Sebastian har det inte varit bra.

Alexander är tvärtom, han älskar att vara på förskolan. Pratar mycket om sina vänner och fröknar. Han har ju ganska nyligen bytt avdelning till stora och där trivs han så bra. Varje onsdag går de till bögsgård och har med sig picknick. Alexander hoppar in för han är så glad 🙂 Nu har han fått en ny kompis som han verkar leka mycket med, Moa heter hon. Alexander och Moa gick på samma småbarnsavdelning när de var små. Nu har de hittat varandra igen 🙂

4 Responses to “Svårt”

 1. malin Says:

  Visst är det jobbigt att lämna sitt barn när dom gråter, det gör ju så ont i hjärtat och man får själv tårar i ögonen…. Hoppas det blir bättre snart! Kram

 2. Annica Says:

  Jobbigt. Simon hade en sån period innan påsk.

  Och jag tycker det låter konstigt att ni inte kan få lämna famn till famn. Speciellt om han är van det. Så gör vi också. Är han ledsen så lär han väl knappast gå fram frivilligt?

  Jag brukar ringa när jag kommer till jobbet. Annars tror jag att han gråter hela dagen.

  Hoppas det vänder snart! Kram Annica

 3. Veronica Says:

  Jag blir SÅ ledsen i hjärtat Jenny! 🙁
  Om du inte blir hörd av personalen på P kan du väl prata med Tina på T? Hon och B är TOPPEN!!

  Du anar inte vad det skär i magen på mig när jag läser hur han har det!

  Men himla kul att Alexander mår så bra! Och Moa är en riktigt härlig tjej!

  Kram kram

 4. Maja Says:

  Du borde kunna ställa krav på att dom tar emot honom som han behöver. Han ska inte behöva gå ledsen själv. Att fler barn behöver va i famnen är väl ett tecken på att fler barn har svårt för alla personalbyten som varit.

  Kan du inte va med en dag på dagis. Se hur det är i personalgruppen egentligen.

  Hoppas det lugnar ner sig snart. Det måste va jobbigt för honom. Synd att jag inte är hemma, han kunde va hos oss…

  Skönt att det fungerar bra för Alexander. Kul med kompisar och så : )

  Kramar! Krama Sebastian också!