Det här med barnens kompisar

Onsdag 26 mars

Jag har alltid lagt mina barn tidigt på kvällarna. Alexander och Cornelia är väldigt kvällströtta barn, de somnar oftast inom några minuter efter de är lagda vid 19.00 tiden. Sebastian är ett piggare barn och somnar kanske vid 21 tiden, ibland får han vara uppe längre men oftast är han nöjd med att läsa och lyssna på musik. Nu när våren är här har jag märkt att kompisar är ute mer och senare på kvällarna. Föräldrar ringer och frågar om barnen får följa med hem efter skolan/förskolan. Cornelia är tre år och redan rings det och frågas om hon får följa med någon kompis hem efter förskolan. Jag har sagt ja några gånger men märker på henne att hon är helt slut när hon kommer hem, hon slutade sova på dagen när hon var strax över 1 år och har alltid varit lite trött och gnällig på eftermiddagarna/kvällarna.

Jag funderar på att sätta stopp för det här med kompisträffar efter skola/förskola och bara låta barnen träffa kompisar på helgerna. Sebastian har varit borta nästan varje dag hos kompisar, det blir ett himla körande hit och dit hela tiden. Hur gör ni med era barn? Alexander har så mycket läxor så han hinner inte leka lika mycket som sina syskon. Någon dag i veckan får han ta hit en kompis eller gå hem med någon. Det känns också som man måste ge igen rätt snabbt när barnen har varit hos en kompis, alltså att vi måste ta hem barnet hit några dagar senare.

Hälsningar en trött mamma

Comments are closed.