Ny rutin för Alexander

Onsdag 27 September

Vi har börjat ändra Alexanders sovrutiner. Han brukar sova en stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen men nu är det stor ändring. Han ska bara sova några timmar efter lunch istället. Det har funkat sådär, om han vaknar vid 07.00 tiden orkar han inte vara vaken till 12.00. Då somnar han vid 10.00 och sover till 11-11.30 tiden. Har han fått den sömnen på förmiddagen vill han inte sova alls på eftermiddagen och då blir han jättetrött redan vid 17 tiden på kvällen. Vi brukar alltid lägga honom 18.30 och då får han ligga och dricka välling själv innan han somnar. Vaknar han vid 08-09 tiden är han vaken till 13.00 och sover jättebra på eftermiddagen. När barn börjar på dagis sover de bara en gång per dag och då efter lunch. Därför vore det skönt att få in den rutinen. Nu har Alexander varit snorig och haft lite feber på nätterna och jag tror att det är därför han sover sämre. Jag hoppas har blir bättre på att sova längre på morgonen så han kan vara vaken till lunch. Vi får väl se hur det går.


Tänk när Alexander var så här liten, då sov han väldigt mycket.
Här bara 21 dagar gammal.

Comments are closed.