Tidiga mornar

Lördag 13 oktober

NÀr man Àr smÄbarnsförÀlder mÄste man gÄ upp tidigt varje dag. Det gÀller inte mig, men sÄ Àr det för min man. Han lÄter mig sova nÀr han Àr hemma, jag sÀger ofta att jag ska gÄ upp med barnen men det slutar oftast med att jag fÄr sovmorgon. Lyx. PÄ vardagarna gÄr jag sÄklart upp tidigt, speciellt dom dagarna nÀr Alexander Àr hemma. Jag skulle tycka det var helt OK att gÄ upp om jag inte var sÄ jÀvla trött. MÄste vara fel pÄ mig! Jag matar Sebastian en gÄng varje natt, nÄgon gÄng mellan 3 och 5. Han kan ta en timme pÄ sig att somna om. Men jag gÄr och lÀgger mig tidigt sÄ jag tycker jag har fÄtt sova sÄ mÄnga timmar jag behöver. Tydligen inte. Vet inte vad jag ska göra, vill inte vara sÄ trött, kÀnner mig som en sÀmre mamma nÀr jag Àr trött. Blir irriterad för smÄsaker och skÀller mer pÄ barnen.

Den hÀr lördagsmorgonen var vi alla uppe tidigt och Ät frukost tillsammans. Mysigt! Vi gick ut till den nya (inte fÀrdiga) lekparken. Sebastian sov sin förmiddagslur i vagnen och Alexander ville sÄklart leka.


HĂ€r byggs det en ny stor fin lekpark.

Alexander Àr modig och gör som de större barnen.

Han gÄr fram och tillbaka, tröttnar aldrig.


HÀr testar han sin balans pÄ gungade brÀdor.

Det dröjor nÄgra Är innan han kan klÀttra i nÀt. Men gÄ under Àr inga problem.

HÀr pratar han med vÄra grannar som ocksÄ var ute tidigt.

3 Responses to “Tidiga mornar”

  1. Annica Says:

    Jag tror inte att det har med hur mÄnga timmar man sover utan att man alltid Àr trött som smÄbarnsförÀlder. Man Àr i farten precis hela dagen. Och jag gnÀller ocksÄ pÄ mina stackars barn i onödan ibland nÀr jag Àr sÄ trött att ögonen svider.

    Men tÀnk om bara nÄgra Är! DÄ nÀr barnen börjar bli större. HÀrligt! FÄ av vÄra vÀnner har barn trots att vi Àr 32 Är. Magnus brukar sÀga det att nÀr dom börjar skaffa barn Àr vÄra större och vi har gjort vÄra jobbiga smÄbarnsÄr.

  2. Malin Says:

    ÅÄh, han e sÄ go min lilla gudson Alexander!

    Jadu, Jenny, sömnen ja! NÀr ska man som smÄbarnsförÀlder fÄ sova??? Man blir smÄtt galen ibland, sen fÄr man ett leende eller en blöt puss, dÄ smÀlter man!
    Kram pÄ er //Malin

  3. Maja Says:

    Vilken hÀrlig morgon det lÄter som.

    FörstÄr att det Àr svÄrt att va pÄ topp nÀr man Àr sÄ trött. Typiskt att du hade svÄrt att sova nÀr du va hos syrran din.
    Kram!