Nattligt besök

Lördag 23 januari

Vi hade en väldigt annorlnda natt i natt. Det började med att Alexander vaknade vid 03.00 tiden och var täppt i näsan, inget ovanligt. Men det tog tid innan jag fick i honom nässpray, fick muta med tablettask (som skulle fås efter frukost). Jag gick och la mig igen och hade svårt att sova för ryggvärk. Vid 03.30 hörde jag massa röster i trapphuset och ett himla liv. Inte bara lite prat utan dörrar som log igen och spring i trapporna. Vi bor ju bara 6 familjer i vår port så det brukar alltid vara lugnt. Vi är de enda som har barn sedan är det mest äldre där barnen flyttat ut. Sedan är det ett par som är alkisar och har problem. De brukar alltid vara trevliga men man hör mycket skrik från deras lägenhet. Ambulans har varit här ett antal gånger och hämtat någon av dom.

I alla fall så efter ett tag så hör jag hur någon öppnar vårt brevinkast och lyser in med en ficklampa. Tjuvar är det första jag tänker på, vågar inte gå upp utan väcker Jante som också hör hur det låter och ser ljuset i hallen. Han går upp och tittar ut genom titthålet på dörren men ser inget alls. Vi lägger oss igen och så samma sak, brevinkastet öppnas och det lyser in i hallen av en lampa. Sedan hör jag en kom-radio och börjar fundera på om polisen är här. Då börjar jag fundera på om det är grannarna som har bråkat (men varför kika in hos oss?). Sedan börjar Sebastian gråta, han hörde också allt ljud från trapphuset. Han ber att få sova mellan mig och Jante. När jag är på väg till vårt rum med honom så plingar det på dörren. Nu är kl 04.00. Jante tittar i nyckelhålet och öppnar dörren i bara kallingar. Det skulle han inte göra om det inte var något särskilt. Det är en brandman (tur att det var Jante som öppnade) som säger att det luktar rök i trapphuset och frågar om allt är ok inne hos oss. Jag tittar ut genom fönstret och ser en brandbil utanför huset. Efter ett tag åker de igen. Jag kan inte somna om, Sebastian ligger och småpratar och jag funderar på vad jag ska ta med ut om det börjar brinna. Barnen såklart men även massa annat. Foton, filmer på barnen mm. När Sebastian somnar vid 04,45 snarkar han så då kan jag i alla fall inte sova. Jag och Sebastian fick ligga kvar i sängen till 08,15 då han vaknade.
På dagen kom grannen mittemot oss över och berättade att de ringt brandkåren när de kände röklukten. Det var strulgrannarna där nere som glömt en träljusstake på spisen (what!?) det ställer man väl inte på en platta? Det luktar fortfarande rök så det måste varit mycket rök inne hos dom.

One Response to “Nattligt besök”

  1. Maja Says:

    Just det, kom på en sak. Ni har ju säkerhetsdörr, den håller elden inne/ute väldigt bra.