Förlossningen med 3:an

Onsdag 16 juni

Jag börjar bli lite närvös inför förlossningen. Jag har inte varit det med killarna. Det gick så fort och det var så tätt mellan dom. Alexander var bara 15 månader när jag födde Sebastian. Men nu har jag börjat tänka mer, hur ont det gör osv. Jag har bara tagit lustgas med killarna, jag tycker det funkar bra för mig. Eftersom jag har diskbråck har jag varit lite orolig för ryggbedövning (epudral). Jag skulle vilja testa det men vågar inte. Denna gång har jag bestämt mig att testa PDB (Pudendusblockad eller bäckenbottenbedövning). Jag har inte haft värkar mer än 2 timmar per barn, vilket är rätt skönt. Fast med Alexander gick det lite för fort, BM tryckte tillbaka honom när jag krystade så han fick vatten i lungorna och kom ut med en väldig fart. Jag hann inte vara inne på förlossningsrummet mer än 40 minuter med honom. Därför är jag också lite orolig att det ska starta med värkar och inte med vattnet. När vattnet har gått får man alltid åka in, även fast det inte har kommit några värkar.

Jag tänkte att om ni vill kan ni gärna få lämna en kommentar om hur era förlossningar har varit, vad hade ni för bedövning? Vad tyckte ni var bra/mindre bra? Jag vill ha lite tips på smärtlindring vid just utdrivningsskedet.


En timme innan S föddes

6 Responses to “Förlossningen med 3:an”

 1. Anna Says:

  Tänker massor på dig! Jag hoppas att det kommer att gå fort och hyfsat “smärtfritt” om man nu kan skriva så om en förlossning! 🙂

 2. Åsa Says:

  Sa just till Rikard att du kommer säkert gå tiden ut denna gång, bara för att du varit så säker på att få tidigare!! Jag gick också och tänkte ganska mkt på Amandas förlossning och kände att jag “inte alls hade lust”…. Med henne fick jag bara lustgas men med Samuel hade jag ryggbedövning och det var verkligen Guds gåva då!
  Hoppas du snart får din lilla bebis, har en påse som väntar hemma…. kramar

 3. Annica Says:

  Jag var också mest nervös inför tredje förlossningen. Man är ju väl medveten precis vad man ska gå igenom.

  Jag har fött mina tre med lustgas. Första förlossningen startade med värkar. Vattnet gick aldrig utan de fick ta hinnorna. En rätt snabb första förlossning. Åtta timmar.

  Med Simon kom det blodblandat vatten. Det var lite oro kring blodet och han bajsade dessutom i fostervattnet. Inga värkar. De tog hinnorna och fyra timmar senare kom Simon.

  Med Alice gick vattnet men värkarna kom och gick. Segt som bara den, De ville skicka hem mig men jag tjatade mig kvar och gick upp och ner i trappor. När jag väl fick riktiga värkar kom hon på tre timmar.

  Att tänka en värk i taget, varma bad och lustgas är mina tips. Det kommer säkert att gå fort för dig med nu när det är tredje gången. Speciellt med krystvärkarna.

  Lyckan är total när man ligger där med ett varmt knyte på sitt bröst!

 4. Anna Holmberg Says:

  Hej, ja jag följer er titt som tätt och tänker på er. Så roligt med en liten till!

  Mitt enda råd jag brukar ge inför förlossning är att VAR UTVILAD!
  Det var det jag missade med Vanja.
  När jag kände att förlossningarna var på G med Tuva och Kasper så var det bara vila, sova och vila lite till för mig. Jag slumrade mellan värkarna hela tiden tills vi åkte in, Väl inne gick både Tuvas och Kaspers förlossningar fort och det enda jag haft som smärtlindring är lustgas.

  Du är cool och allt kommer att gå jättebra.

  Kram på dig och hela din fina familj.

 5. Jenny Says:

  Alla – tack för att ni delar med er av era upplevelser! Få se hur det går denna gång för mig. Allt är ju så annorlunda denna gång.