Vänster

Söndag 16 oktober

Alexander är vänsterhänt, varken jag eller Jante är det men jag vet att det är vanligare bland killar. Det ser verkligen svårt ut när han klipper med “fel” hand. Jag pratade med en tjej som var vänsterhänt, det som störde henne var att i skolan när man bara fick använda blyerts så kladdades det ut väldigt mycket. Vi har haft det svårt att få Alexander att hålla pennan bra i handen, nu när vi förstått att han är vänsterhänt går det bättre.

3 Responses to “Vänster”

  1. S@ra Says:

    Att klippa med en sax för högerhänta är vardag för oss vänsterhänta – och nästan omöjligt attgöra bra eftersom man inte ser var man klipper. Sänkeln sitter åt fel håll. Kräv att han ska få sax för vänsterhänta i skolan. Eller lär honom klippa med höger. Det gör jag. Och be att få blyertspenna med hårdare stift. HB brukar vara standard. H eller 2H är tillräckligt för att det inte ska smetas ut så när man lägger handen i det.

  2. Maja Says:

    Bra med tips från vänsterhänta : )

  3. Jenny Says:

    Jag har inte tänkt på att du är vänsterhänt Sara. Tack för bra tips!