Me, myself and I

Torsdag 24 april

Annica vill att jag svarar pÄ en enkÀt om bloggning.

1. Hur lÀnge har du bloggat? Första inlÀgget var i augusti 2006.

2. Hur sĂ„g din bild av bloggar och bloggare ut en mĂ„nad innan du sjĂ€lv börja blogga? Jag gillade att lĂ€sa andras bloggar och tyckte det var kul att “lĂ€ra kĂ€nna andra bloggare”.

3. Vilken var den första blogg du förÀlskade dig i? . Idas blogg (den har lösen)

4. Hur kÀnner du dig inför dina första blogginlÀgg, nÀr du sÄ hÀr i efterhand lÀser dem? Tycker jag skrev ungefÀr som jag gör idag. Jag har aldrig varit bra pÄ skriva sÄ jag gillar inte att lÀsa mina gamla inlÀgg. Jag anvÀnder bloggen mycket som en dagbok för vÀnner och familj ska kunna lÀsa om vad jag och barnen gör pÄ dagarna.

5. Hur mÄnga bloggar ÄtervÀnder du till regelbundet som lÀsare? 26 stycken (rÀknade)

6. Av de bloggare du lÀser, hur mÄnga procent Àr dagboksbloggar och hur mÄnga Àr Àmnesbloggar/t.ex. teknikbloggar, modebloggar, politikbloggar? Det Àr nÀstan bara dagboksbloggar. NÄgon modeblogg ocksÄ.

7. NÀmn en bloggare (obs lÀnka) som verkar vÀldigt olik dig, vars blogg du tycker om? Hannas blogg, min brors ex.

8. NÀmn en bloggare (obs lÀnka) som verkar vÀldigt lik dig, vars blogg du tycker om? Nicole och jag Àr nog ganska lika. Fast jag kan inte sy sÄ bra som hon gör. Men nÀr jag lÀser hennes blogg kÀnner jag igen mycket frÄn mitt liv.

9. Vad tycker dina nÀrmaste om att du bloggar? Jag hoppas att de tycker det Àr kul att lÀsa. TyvÀrr sÄ lÀser min mamma vÀldigt sÀllan och jag vet nÄgra som lÀser och som aldrig lÀmnar kommentarer och det Àr trist.

10. Tycker folk som kÀnner dig att du Àr dig sjÀlv i din blogg? Ingen har sagt nÄgot annat i alla fall.

11. Har du hittat en fungerande grÀns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tÀnjs den grÀnser hela tiden? Jag vet att mÄnga har lösen pÄ sin blogg och vissa visar inte bilder pÄ sina barn. Jag har funderat pÄ att sÀtta lösen pÄ bloggen och vÀlja mina lÀsare, men jag vill att alla ska kunna lÀsa. FÄ se hur det blir, just nu tycker jag det Àr okej utan lösen.

12. NÀmn nÄgra saker som du aldrig skulle blogga om och varför? Det finns en del saker jag skulle vilja blogga om men som jag vet skulle sÄra mina nÀra och kÀra. DÀrför hÄlle jag det för mig sjÀlv.

13. I vilken utstrÀckning bloggar du för att fÄ bekrÀftelse tror du? En del, det Àr kul att fÄ kommentarer pÄ det man skriver om.

14. Tror du att man kan lÀra kÀnna en person genom att lÀsa hennes/hans blogg? KÀnns som om jag kÀnner en del av de bloggare jag följer. Inte helt och hÄllet bara genom bloggen.

15. Har du trÀffat folk IRL (in real life) efter att ha fÄtt kontakt med dem via bloggen? Nej inte Ànnu.

16. Tror du det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Ja det kan det sÀkert.

17. Har du nÄgonsin blivit sÄrad av nÄgonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar. Och isÄfall: Hur har du hanterat detta? Nej.

18. Har du skrivit saker du Ă„ngrar i din egen eller andras bloggar? Nej det har jag inte.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Att tiden inte rÀcker till.

20. Tror du att du fortfarande efter tvÄ Är bloggar? I sÄfall: Tror du att ditt bloggande förÀndrats dÄ? Jag hoppas att jag kommer blogga ett tag till. Jag bloggar i stÀllet för att skriva dagbok sÄ om jag inte byter tillbaka till dagboken kommer nog bloggen finnas kvar.

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) nÄgon inverkan pÄ vÄr kultur, eller Àr de en grupp mÀnniskor som mest pÄverkar varandra? Jag ser bloggarna som dagböcker, men idag kallas det mesta för bloggar.

22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig? Nya bloggvÀnner, fina kommentarer, lycka.

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad blogglÀsandet har betytt för dig? GlÀdje, tÄrar, skratt.

24. NÀmn 5 bloggare som du vill ska svara pÄ enkÀten. Alla som vill.

2 Responses to “Me, myself and I”

  1. Annica Says:

    Kul att lÀsa din svar!

    Min pappa lÀser heller aldrig min blogg. Trist. DÀremot lÀser svÀrmor ofta och det Àr kul. Hon bor en bit bort och vill se hur vi har det.

    Jag har ocksÄ funderat pÄ lösen men hÄller med dig om att det Àr roligt att alla som vill kan lÀsa. SvÄrt det dÀr. Ju Àldre Joakim blir dessto mer funderar jag pÄ det.